Je tuinhuis moet er altijd netjes bij staan. Voorkom schimmel en vuilophoping door regelmatig schoon te maken met water en een zachte borstel. Hardnekkige vlekken kun je voorzichtig verwijderen met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve chemicaliën omdat die het materiaal kunnen aantasten en je tuinhuis kan beschadigen. Kijk naar een tuinhuis met overkapping op maat om je spullen beter te beschermen tegen vuil en vocht. Reinig je kunststof ramen met een vochtige doek om krassen te voorkomen. Controleer de scharnieren en het dak voor scheuren en loszittende onderdelen. Repareer problemen tijdig om verdere schade te voorkomen. Goed onderhoud zorgt ervoor dat je tuinhuis langer meegaat.

Koop geen onnodige middelen

Veel mensen kopen dure schoonmaakmiddelen die niet nodig zijn. Een mild sopje met water en zeep werkt net zo goed en is vaak beter voor het milieu. Soms worden schoonmaakproducten geadverteerd als specifiek voor kunststof tuinhuisjes, maar vaak zijn ze duur en kunnen ze schadelijk zijn voor het materiaal. Investeer in een zachte borstel en een tuinslang om je tuinhuis schoon te houden. Veeg regelmatig stof en bladeren weg om ophoping te voorkomen. Reinig het dak met een tuinslang om vuil af te spoelen. Blijf uit de buurt van metalen schrobbers die krassen kunnen veroorzaken. Zorg voor een goede waterafvoer zodat regenwater niet ophoopt op het dak.

Zo snel en efficiënt mogelijk werken

Plan regelmatig een onderhoudsmoment in je agenda om je kunststof tuinhuis schoon te houden. Door maandelijks schoon te maken voorkom je dat vuil zich ophoopt en je te maken krijgt met langdurige schoonmaakklussen. Maak een checklist met de belangrijkste plekken zoals de ramen, dakranden en vloeren. Werk van boven naar beneden zodat je niets vergeet. Zet eventuele losse spullen aan de kant voor een betere bereikbaarheid en zorg dat je alles bij de hand hebt voordat je begint. Begin met de buitenkant, ga door naar het dak en eindig binnenin. Zo werk je gestructureerd en verlies je minder tijd. Een kunststof tuinhuis blijft zo snel en efficiënt schoon.