Nieuwsbrief

Maandelijks op de hoogte blijven van de nieuwste updates en blogs?

sidebar-bottom

Moderne tuin

Wat zijn kenmerken van een moderne tuin? Bij een modern huis hoort een moderne tuin, door de strakke lijnen van uw huis door te trekken in de voor- en achtertuin maakt het het plaatje compleet. Een moderne tuin is overzichtelijk en strak in de vormgeving. Ruimtelijke materialen met een glad oppervlakte en abstracte vormen. In een moderne tuin is de beplanting vaak minder aanwezig dan andere tuinstijlen. Vaak word er maar gekozen voor een enkele planten soorten. Hierdoor heeft een moderne tuin ook minder onderhoud nodig.

In een moderne tuin staat, in tegenstelling tot andere tuinen, de beplanting niet centraal. Een moderne tuin straalt rust en ruimte uit. Weinig tot geen bijvoegingen aan de strakke lange zijkanten van bijvoorbeeld het huis of de bakken bij de tuin.

Voor de materiaalkeuze; er worden slechts enkele materialen gebruikt. Deze materialen zijn groot en glad, zoals beton, glas, grind en staal. Dit zijn doorgaans ook zeer duurzame materialen, want een moderne tuin moet onderhoudsvriendelijk zijn. De materialen schoonspuiten moeten in principe genoeg zijn om de tuin netjes te houden. De kleuren van een moderne tuin zijn overwegend grijs, met donkerdere tinten, zwart, wit en groen als accentkleuren. In een moderne tuin staat de beplanting dus niet centraal. Maar dat betekent niet dat de beplanting geen belangrijke rol speelt. Dat doet het namelijk wel. Het beetje groen dat in de tuin te zien is, is de tuin juist het accent en het karakter dat anders zou ontbreken. Populaire planten in moderne tuinen zijn onder andere de taxus, omdat dergelijke planten goed strak te snoeien zijn.

Laat er geen gras over groeien

kleine of grote projecten wij staan voor je klaar!

LET’S GET STARTED
Contact